Állattenyésztés

A sertéstartás, mint családi vállalkozás, több évtizedes múltra tekint vissza. Eleinte csak hizlalással foglalkoztunk, több kisebb telepen turnusonként 2000-2500 db sertést neveltünk.

A jelenlegi Pakod Nándor-major sertéstelep 1995-ben került a cég tulajdonába. A cégcsoporton belül a legnagyobb volumenű részt képviseli. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, napjainkra egy kimondottan korszerű, technikai, állategészségügyi és higiéniai szempontból is minden nemzetközi előírásnak maximálisan megfelelő telephelyet hoztunk létre.

Jelenlegi kapacitásunk 2000 anyakoca és ezek szaporulatának felnevelésére, hizlalására elegendő. A kocalétszámból 400 db-ot tesz ki a tisztavérű nagyfehér, 1600 koca nagyfehér x lapály F1 konstrukciójú. A végtermék előállításhoz Duroc kanokat használunk. A telepen egy időben mintegy 25000 állat található, a korcsoportjának megfelelő tartástechnológiával berendezett modern istállókban.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2017-ben a „Magyarország Legszebb Birtoka” versenyben, Állattenyésztés kategóriában a döntőbe kerültünk. A telephelyünket bemutató film az alábbi linkre kattintva tekinthető meg: Magyarország legszebb birtoka