Húsüzem

A Végh Farm Húsüzem 2014. decemberében kezdte meg működését 13 dolgozóval. Az üzem Pókaszepetk külterületén található, sertésvágásra és húsfeldolgozásra egyaránt alkalmas. A sertésvágást és a feldolgozást az EU által szabadalmaztatott, a HACCP rendszernek megfelelő, korszerű technológiával végzik a dolgozók, az üzem kapacitásának megfelelően.

A húsüzemben csak a saját sertéstelepünkön nevelt sertéseket vágjuk, így garantálható a magas minőségű carcass-ok előállítása. A sertés féltestek mellett mindig friss csontozásból csontos, vagy csont nélküli húsrészeket is értékesítünk viszonteladó partnereink és saját húsboltjaink részére.

Húsüzemünkben a sertésvágás mellett feldolgozó részleget is működtetünk, melyben közel 60 féle terméket gyártunk. A húskészítmények közül felvágottak, vörös áru, töltelékáru, sütnivaló- és főzőkolbászok, szárazáruk, hagyományos füstölésű és gyorspácolt, nyers- és főtt termékek, ezen felül sült szalonnák, tepertő és zsír előállításával is foglalkozunk. A termék előállító részlegen egyaránt dolgozunk modern és hagyományos technológiával is, a füstölést az erre alkalmas helyiségekben, bükkfa tüzeléssel végezzük. Termékeink nem tartalmaznak szóját, glutént, tejfehérjét (kivéve a sült szalonnák és a zsír), sem nagyobb mennyiségben adalékanyagokat. Receptúráink kialakításakor törekedtünk a hagyományos ízek megvalósítására. A húskészítmények magas hústartalma garancia a termékek magas minőségére.

Az értékesítési csatornáink között elsősorban saját boltjaink, kis-és nagykereskedelmi egységek, vendéglátó egységek, feldolgozó üzemek szerepelnek. A húsokat frissen, csontozva, vagy csonttal, a húskészítményeket vákuumcsomagolásban, vagy lédig értékesítjük. A szállítást saját tehergépjárműveinkkel végezzük.