Takarmánykeverő üzem

A Pölöskén működő Szévíz Táp Kft. a Végh Farm Csoport hátországa. Itt készül a Pakod Nándor-major sertéstelep 24.000 lakója számára a korcsoportnak, termelési iránynak megfelelő, szükségleteiket optimálisan kielégítő tápláló takarmány. Mintegy 30 féle alapanyagból állítjuk elő 10 recept alapján a napi 50-56 tonna mennyiségben.

Az alapanyagok közül négyet – teljes olajtartalmú szójabab, lenmag, a felhasznált kukorica és árpa 7-8%-át – pelyhesítő extruder segítségével hőkezeljük, ezzel nagymértékben javítjuk azok emészthetőségét, melynek a fiatal állatok takarmányozásában van első sorban jelen-tősége.

A 8.000 tonnás raktárkapacitás lehetőséget biztosít a szükséges gabonák betakarításkor történő megvásárlására, azok éven át történő tárolására. A gabona nagy részét a betárolás során szerves savval kezeljük, javítva ezzel eltarthatóságát és étrendi hatását. Szükség esetén egyes alapanyagokat felhasználás előtt utótisztításnak vetünk alá, ezzel is törekedve termékeink tisztaságára, magas tápértékének biztosítására. A takarmány gyártás lépéseit PLC vezérli a rögzített takarmányreceptek alapján. Korszerű terménydarálóink lehetőséget biztosítanak a különböző szemcseméretű darák előállítására.

A társaságban 5 alkalmazott dolgozik; üzemvezető, műszakvezető, keverő mester, alapanyag összemérő, rakodógép kezelő. A biztonságos takarmányok gyártását HACCP rendszer felügyeli. Rendszeresen vizsgáltatjuk alapanyagaink és késztermékeink beltartalmi értékeit, és törekszünk adatbázisunk és a kapott analitikai értékek összhangjára, így biztosítva termékeink állandó minőségét.